Belföld

Elfogták a férfit, aki a gödöllői templomban gyújtogatott

Egészen pontosan egy hét alatt kézre kerítették a rendőrök azt a férfit, aki a gyanú szerint egy gödöllői templomba betört, majd ott további rongálást követett el.

Elfogták a férfit, aki a gödöllői templomban gyújtogatott
hirdetés

A rendőrségi közleményben felidézik, hogy a járőrök március 15-én a tönkretett ajtón kiszivárgó füst látványára lettek figyelmesek, amikor megérkeztek a templomhoz.

Addigra a tüzet már eloltották, így a helyszín biztosítása mellett megkezdődhetett az órákig tartó tartó helyszíni szemle, illetve a talált nyomok és rögzített adatok elemzése, továbbá a lehetséges érkezési és menekülési útvonalak lejárása is. Emellett igyekeztek minél több szemtanút felkutatni annak érdekében, hogy még több információhoz jussanak.

hirdetés

Végül március 22-én fordulatot hozott a nyomozói munka, amikor a rendőrök eljutottak egy gödöllői albérletben élő 28 éves férfihez, akinek a lakásában több, a gyújtogatáshoz és a templom ajtajának betöréséhez használt eszközt is felleltek.

A közleményben azt írják, a 28 éves Cs. Róbert a kutatás során még beszédesnek bizonyult, és bilincselni kellett, hogy ne tegyen kárt a szemlebizottság tagjaiban fenyegetései és provokációi közepette, de percekkel később már higgadtabb és együttműködőbb volt. Ennek ellenére a bilincset a hangulatingadozásai miatt rajta hagyták.

Bűnjelként lefoglaltak egy pár cipőt, egy kabátot, egy festékes farmert, egy sporttáskát, egy baltát, valamint üres italos dobozt, olajos flakonokat és öngyújtót is.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/q1VW6aBXol0" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

A férfi a gyanú szerint március 15-én este két táskával indult el otthonából, s a templomnál kötött ki, ahol a bejárati ajtót baltával zúzta be, illetve berúgta.

A hátsó padokat olajjal öntötte le, s meggyújtotta, azután pedig egy állványt is felgyújtott, az ikonosztázt pedig fehér anyaggal öntötte le. A táskáját magához véve a templomkertbe indult, és kimászott a kerítésen.

A rongálás következtében mintegy 2,5 millió forintos kárt okozott.

A gyanúsított nem tett vallomást a kihallgatása során, s nem árulta el indítékát sem. Viselkedése alapján azonban felmerült a szeszfogyasztás, így kettős mintavételről intézkedtek a rendőrök.

Cs. Róbert ellen a vallási tisztelet tárgya vagy vallási szertartás végzésére szolgáló épület megrongálásával elkövetett rongálás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás. Az őrizetbe vett gyanúsított letartóztatását is kezdeményezték.


hirdetés

További híreink
hirdetés