hirdetés
Belföld

Elérte a platófázist a járvány hazánkban

Magyarországon a koronavírus-járvány úgynevezett platófázisba ért el, ami pozitív fejlemény, s a közel egy hónapja bevezetett korlátozó intézkedéseknek köszönhető – számolt be róla az MTI Merkely Béla a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában adott tájékoztatása alapján.

Elérte a platófázist a járvány hazánkban
hirdetés

A Semmelweis Egyetem rektora a műsorban elmondta, hogy továbbra is érdemes fenntartani a korlátozó intézkedéseket annak érdekében, hogy ne csak a plató elérését – vagyis az esetszámok növekedésének megállítását – biztosítsuk, hanem egyúttal az esetszámok is csökkenjenek.

A szakember mindezt azért is tartja fontosnak, mert így ki lehetne várni azt, amíg a lakosság jelentős része részesülne a védőoltásban.

Merkely Béla egyúttal figyelmeztetett arra, hogy ameddig nincsen beoltva a lakosság hatvan százaléka, addig minden ember veszélyben van, ugyanakkor az oltással kapcsolatos bizalom növekedését igyekeznek elérni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon elérhető regisztráció révén is.

A műsorban a szakember elmondta továbbá, hogy a Semmelweis Egyetem klinikáin több mint ötszáz koronavírusos és koronavírus-gyanús beteg fekszik, s a hozzátartozók tájékoztatására egy információs vonalat hoztak létre, amelyen az általános információk mellett az előre megjelölt személyek a hozzátartozójuk állapota iránt is tájékoztatást kaphatnak.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés