hirdetés
Belföld

Egyre több a turista a Balatonnál, már készülnek a vízimentők is

Egyre több a turista a Balatonnál, májusban pedig várhatóan tovább emelkedik a számuk, így már a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának életmentői is készülnek – egyelőre a nagy sürgősségi mentőhajón történnek javítások, miközben fokozatosan átállnak a nyári üzemmódra – számol be róla a Sonline.hu.

Egyre több a turista a Balatonnál, már készülnek a vízimentők is
hirdetés

Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának, elnöke a lapnak elmondta, hogy eleinte három helyen teljesítenek szolgálatot a Balatonnál, majd fokozatosan kezdik meg mindenhol a munkát, s június tizenötödikére már teljes lesz a jelenlétük.

A főszezon kezdetén – június huszonkilencedikén – mindenhol, minden egység ügyeletben lesz – tudta meg a Sonline.hu. Megkezdődött a mentőöv-projekt is, így már öt ministrandon létezik új tájékoztató rendszer, ennek keretében tábla, matricák és különféle szórólapok segítségével hívják majd fel az emberek figyelmét a különböző tudnivalókra.

Mindeközben már toborozzák a fiatal, az életmentés iránt érdeklődő és úszni jól tudó vízimentőket is, azonban a munkaerőpiacon tapasztalható elvándorlás miatt itt is emelni kell az árakat. Igaz, az egyes osztrák uszodákban járó 13 eurós órabérrel itt nem vehetik fel a versenyt, a nagyobb bérekkel és a több kiegészítő szolgáltatással némileg zárni tudták az ollót.

Nagy kihívást jelent a balatoni vízimentőknek az is, hogy idén számos nagy rendezvénynek ad helyt a tó és környéke, így egyes helyszíneknél többszörös jelenlétre lehet szükség, és az eszközök kapacitásai is végesek.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés