hirdetés
Belföld

Egykori miniszter lakásának ajtajára lőttek szerda hajnalban

Szerdán hajnalban egy ittas férfi több lövést is leadott Forgács Imre egykori igazságügyi és rendészeti miniszter lakásának ajtajára.

Egykori miniszter lakásának ajtajára lőttek szerda hajnalban
hirdetés

A rendőrség garázdaság miatt vette őrizetbe a férfit, aki szerda hajnalban ittasan több lövést is leadott Forgács Imre volt igazságügyi és rendészeti miniszter lakásának ajtajára, politikai motivációt azonban nem sejtenek az ügy mögött – derül ki a Népszava cikkéből.

A lapnak Forgács Imre elmondta, hogy szerda reggel hat órakor arra ébredt, hogy a belvárosi társasházban, ahol él, egyik szomszédjuk lakásának bekapcsolt a riasztója.

A felesége felhívta a szomszédot, s kiderült, hogy nem történt baj, viszont az ittas férfit nem tudták rávenni a riasztó kikapcsolására.

Az illető ráadásul megjelent az egykori miniszter lakásának ajtaja előtt, ahol trágár szavakkal, üvöltözve követelte, hogy nyissanak ajtót neki. Ezt Forgács Imréék nem tették meg, így az ittas elkövető egy pisztollyal több lövést is leadott az ajtóra, mielőtt visszament volna a lakásba.

hirdetés

Ezután a volt miniszter riasztotta a rendőrséget, akik húsz perccel később elfogták lakásában a férfit. A helyszínen kiderült, hogy a lövéseket gumilövedékes pisztollyal adták le.

A BRFK az ügyben közölte, hogy egy V. kerületi társasházból lövöldözésről érkezett bejelentés a rendőrségre, s a rendőrök a helyszínen elfogták a lövéseket leadó, zavart állapotban lévő férfit. Személyi sérülés nem történt.

A jelenlegi adatok szerint a harminckilenc éves, ott lakó férfi gumilövedékes fegyverből adott le több lövést a lépcsőházban.

Vallomást nem akart tenni a férfi, akivel szemben felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Brett Hondow )

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés