hirdetés
Belföld

Egy nappal az ítélethirdetés előtt gázolta halálra a vonat egy gyilkossági ügy vádlottját

Ma lett volna az ítélethirdetés, azonban a vádlottat szeptember nyolcadikán, szerdán Kőbányánál halálra gázolta egy vonat.

Egy nappal az ítélethirdetés előtt gázolta halálra a vonat egy gyilkossági ügy vádlottját
hirdetés

A szeptember kilencedikei tárgyalás ítélethirdetés helyett rendkívüli bejelentéssel zárult, miután a vádlottat szeptember nyolcadikán reggel halálra gázolta egy Kőbánya-Kispestről Székesfehérvárra tartó vonat a Kőér utca közelében – derül ki a Budapest Környéki Törvényszék közleményéből.

A férfi ellen az ügyészség korábban előre kitervelten és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat. A tárgyaláson a bíró ismertette a rendőri jelentés egy részét, amely szerint a „tóalmási emberölés” ügyének vádlottja az a fiatal férfi, aki szerdán vonatbaleset áldozata lett.

A halotti anyakönyvi bizonyítvány beszerzését követően a bíróság tárgyaláson kívül dönthet a büntetőeljárás megszüntetéséről.

A büntetőeljárás három éve indult, amit megelőzően 2019. április ötödikén egy 2013 óta eltűntként keresett nő maradványait megtalálták egy tóalmási emésztőgödörben.

A bizonyítási eljárás során a bíróság megállapította, hogy a sértettnek több különböző apától hét gyermeke született, s 2001-ben négy gyermekével, köztük a vádlottal, testvérével és édesanyjával egy Pest megyei községbe költöztek. A nőnek nem volt soha igazolt munkahelye, lakhatását és egyéb költségeit a szüleitől és ismerőseitől kapott pénzből fedezte. A gyermekeivel szemben gyakran viselkedett kiszámíthatatlan módon, és többször bántalmazta is őket.

A nő időközben megházasodott, férjétől született egy gyermeke, azonban megromlott a kapcsolatuk, s közös lányukkal együtt elköltözött tőlük a férfi. A sértett ezt követően egy másik férfival létesített élettársi kapcsolatot, akitől szintén született egy gyermeke, de mikor megromlott a kapcsolatuk, ő is elköltözött a kislányukkal együtt.

A sértett viselkedése miatt röviddel ezt követően a sértett testvére, édesanyja, valamint két gyermeke, köztük a vádlott, a költözés mellett döntött.

A nő nem tudta feldolgozni az élettársával való szakítást, ami miatt többször dührohamot kapott, és öngyilkosságot is megkísérelt. Életét ekkor csak a szakszerű orvosi ellátás mentette meg, de olyan mértékű egészségkárosodást szenvedett el, hogy ápolásra szorult, így a vádlott és lánytestvére visszaköltöztek a nőhöz.

A nőt 2013. szeptember hatodikán este a budapesti Nyírő Gyula Kórház Pszichiátriai Osztályáról betegszállító szállította haza a sértettet, majd a nő aludni tért a szobába, ahol a vádlott és lánytestvére voltak.

„A vádlott a sértett hazaérkezése és velük egy helyiségben történő lepihenése után azon gondolkodott, hogy a sértett kiszámíthatatlan magatartásától újra tartaniuk kell és úgy döntött, hogy az őt ért korábbi sérelmekért úgy vehet elégtételt, illetve az újabb sérelmeket úgy előzheti meg, ha megöli a sértettet”

  • írják a közleményben.

Másnap így a vádlott, amíg testvére dolgozni volt, és a sértett még aludt, egy párnát helyezett a sértett arcára, és megfojtotta vele. A holttestet az emésztőgödörbe dobta, és két nagyöbb kődarabot helyezett rá, hogy elmerüljön a vízben, ilyen módon pedig ne derüljön fény a tettére.

(A borítókép forrása: pixabay.com / MichaelGaida)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés