Belföld

Egy ideig kikötözve volt a kórházban a sebészollóval támadó beteg

A Blikk értesülése szerint sokáig kikötözve ápolták a Honvédkórház Covid-osztályán a kínai férfit, aki sebészollóval támadott egy lélegeztetőgépen lévő nőre. Áldozata belehalt a sérüléseibe.

Egy ideig kikötözve volt a kórházban a sebészollóval támadó beteg
hirdetés

A lap szerint valaki idővel úgy döntött, hogy nincs tovább szükség rá, hogy a férfi mozdulatlanul feküdjön, így eloldozták a kötést, idővel viszont a férfi többekre rátámadott, és egy lélegeztetőgépen lévő beteg halálát okozta több szúrással.

A Honvédkórház vezetősége szerint nem történt mulasztás a kórház részéről – írja a Blikk saját értesülésére hivatkozva.

hirdetés

Az elhunyt nő családjának ügyvédje, dr. Lichy József ugyanakkor – minden tisztelete mellett, amelyet a kórház dolgozói iránt érez – hiba volt a férfiról levenni a kötést, s ezáltal megteremteni a lehetőségét annak, hogy onnantól kezdve szabadon mozogjon.

Az ámokfutást elkövető kínai férfi jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben van, arra pedig, hogy miért követte el tettét, nem tudott választ adni, mert állítja, hogy semmire sem emlékszik.

Úgy tudni, az illető szakácsként dolgozott egy fővárosi étteremben, munkáját ismerőse szerint rendesen ellátta. Magyarul nem beszél, korábbi drogproblémái megkérdezett ismerősei szerint nem ismertek, így arra gyanakszanak, valamilyen gyógyszer, például nyugtató válthatta ki nála az agresszív viselkedést.

A kórházban belső vizsgálat indult, a folyamatban lévő nyomozás miatt azonban további tájékoztatást nem adtak.


hirdetés

További híreink
hirdetés