hirdetés
Belföld

Egy helyett hat adag oltást kapott egy magyar férfi

Tévedés történt, de szerencsére semmilyen komoly hatása nem volt a „plusz adagoknak”.

Egy helyett hat adag oltást kapott egy magyar férfi
hirdetés

Egy szombathelyi férfit egy helyett véletlenül hat adagnak megfelelő mennyiségű Pfizer-vakcinával oltottak be – számolt be róla az RTL Klub Híradója.

A problémát egyébként az jelentette, hogy a tíz adagot tartalmazó ampullából nagyobb mennyiséget juttatott az oltást végző személyzet a fecskendőbe.

Az eset a csatorna információi szerint nem a tömeges oltások során történt, hanem a férfinak a háziorvosa jelezte, hogy mehet a vakcináért.

Amikor a tévedésre fény derült, megfigyelésre kórházba vitték a férfit, akinek komolyabb baja a fejfájáson és a lázon kívül szerencsére nem lett.

Rusvai Miklós virológus a csatorna érdeklődésére elmondta hogy hiába kapott ilyen nagy adagot a férfi, ettől még nem alakul ki tartósabb immunitás, mivel ugyanúgy lebomlik a szervezetében körülbelül három-négy napon belül a beadott oltóanyag, mint akkor, ha egy adagot kapott volna.

Vagyis nem kerülheti el a férfi az ismétlőoltás beadását sem.

<div style="width: 100%; height: 0px; position: relative; padding-bottom: 56%;"><iframe src="https://embed.rtl.hu/embed/1692183?autoplay=0" frameborder="0" allowfullscreen="true" style="width: 100%; height: 100%; position: absolute;"></iframe></div>

(A borítókép forrása: MTI/Krizsán Csaba)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés