hirdetés
Belföld

Egy gyermeknél is diagnosztizálták a koronavírust hazánkban

A XV. kerületi, Zsókavár utcai rendelőt lezárta az ÁNTSZ, mivel kiderült, hogy ott egy igazoltan koronavírusos esetet láttak el – írja a Blikk dr. Király Balázs gyermekorvos a közösségi médiában megosztott bejegyzése alapján.

Egy gyermeknél is diagnosztizálták a koronavírust hazánkban
hirdetés

A rendelőt fertőtlenítik, ezért egy időre le kellett zárni, azonban várhatóan a közeljövőben ismét kinyithat – adta hírül a Blikk.

Facebook-oldalán a gyermekorvos azt írta, hogy a rendelő alsó szintjét az ÁNTSZ a mai napon fertőtlenítés miatt lezárja, így a doktor azt kéri, hogy senki ne menjen ma a rendelőbe. Egyelőre a rendelő a megszokott telefonszámokon sem elérhető a bejegyzés szerint, de bíznak abban, hogy holnap ismét kinyithatnak.

Ilyen esetben is csak sürgős helyzetben, állapotban vizsgálják meg a betegeket, és enyhe probléma esetén telefonon keresztül adnak tanácsot, illetve a receptet is személyes találkozás nélkül kaphatja meg a beteg.

„A rendelőben egy olyan gyermek vizsgálata történt, akinél igazolódott a koronavírus fertőzöttség. Tudtommal a gyermek jelenleg nem szorul kórházi kezelésre”

hirdetés

– írja a gyermekorvos a posztban hozzátéve, hogy a betegjogok tiszteletben tartása miatt konkrét esetekről nem adható tájékoztatás, viszont minden megosztható információról és tényről értesülhetnek tőle az emberek.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés