hirdetés
Belföld

Egy emberöléssel gyanúsított férfi szállításához kellett a TEK-esek közreműködése kedden

Kedden a Belügyminisztérium István utcai épületéhez vonult egy járműkonvoj rendőri felvezetéssel, amelyben a TEK mikrobuszai és munkatársai is jelen voltak. Mint kiderült, a német és osztrák rendőrök egy 1999-ben történt emberölés egyik gyanúsítottját hozták Magyarországra.

Egy emberöléssel gyanúsított férfi szállításához kellett a TEK-esek közreműködése kedden
hirdetés

Október nyolcadikán, összehangolt akció során fogták el Magyarországon D. Alexet, vagyis H. Sándort, akit azzal gyanúsítanak, hogy 23 éve felbujtóként szerepe volt egykori barátja, Döcher György megölésében. Ugyanazon a napon Németországban az egyik feltételezett elkövető, a bolgár származású B. Karol is rendőrkézre került – írja a Blikk a rendőrség szerdai közleménye alapján.

A kettős gyilkosság hátterében elszámolási vitát, titkosszolgálati akciót, illetve bosszút is sejtettek, mivel Döchert összefüggésbe hozták Zaharovics Zoltán pénzváltó, illetve barátnője, Haraszti Teodóra megölésével is. Utóbbi ügyben D. Alex is gyanúsított volt, ám az ügyészség végül megszüntette az eljárást a két férfival szemben.

A német hatóságok B. Karol kiadatásáról döntöttek, és az osztrák rendőrség közreműködésével végül kedden este Hegyeshalomnál át is adták őt a Nemzeti Nyomozó Iroda és a TEK munkatársainak. A magyar fővárosba a TEK műveleti egységei szállították a gyanúsítottat.

KR NNI Életvédelmi és Célkörözési Főosztály munkatársai gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben a szlovák férfit, akinek letartóztatására tettek előterjesztést őrizetbe vételét követően.

hirdetés

(A borítókép forrása: pixabay.com / Stephan Wusowski)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés