hirdetés
Belföld

Égésgyorsítóval gyújthatta fel a rákospalotai házat az elkövető

Korábban munka-és egyúttal szállásadójával is összeveszett a gyanúsított, akire emellett ittassága és agresszív viselkedése miatt a vele egy házban lakó későbbi áldozatok is panaszkodtak.

Égésgyorsítóval gyújthatta fel a rákospalotai házat az elkövető
hirdetés

Amint arról korábban már írtunk, hétfőn hajnalban a rendőrök a XV. kerületben egy bejelentésre tűzesethez vonultak ki hét egységgel.

Az elsőként kiérkező rákospalotai járőrök a tetőről egy kisfiú segélykiáltását hallották, s mivel bejutni nem tudtak a házba, ezért átkutatták a kertet, és a tetőhöz támasztottak egy létrát, míg a járőrök egyike a létra mellett lévő vízgyűjtőre mászott, és segített lejutni a tetőn rekedt fiúnak – derül ki a police.hu oldalon megjelent közleményből.

A mentők kórházba vitték a tizenkét éves fiút, akit az orvosok megfigyelés alatt tartanak.

Perceken belül egy eszméletlen nőt és egy férfit is kihoztak a rendőrök a házból, akik már nem tudtak időben kijutni onnan, s a nagypapa is csak annyit tudott tenni a tűz észlelésekor, hogy gyorsan unokáját mentette.

hirdetés

„A gyermeket egyedül nevelő nagyszülők a tűzesetben életüket vesztették, a nagyapja a helyszínen, nagyanyja a kórházban vesztette életét”

- számolnak be róla a közleményben.

A helyszíni tűzvizsgálat és az adatgyűjtések kapcsán felmerült az idegenkezűség gyanúja, így több emberen elkövetett emberölés bűntett miatt rendeltek el nyomozást.

A tűzvizsgálat során kutyát is bevontak az épület átkutatásához, s az eb több helyen is égésgyorsító jelenlétét jelezte.

A rendőrségi közleményben azt írják, hogy a családnak munkáltatójuk biztosított lakást az épületben, mellettük pedig ugyancsak egy alkalmazott lakott – az az 51 éves gyanúsított, akinek főnöke szívességből engedte meg, hogy a ház egyik részéből kialakított lakásban éljen.

A tűzben elhunyt nő és férfi a munkaadójuknak az eset előtti napon panaszkodott a gyanúsítottra, mert az ittasan átment hozzájuk, és kiabált, valamint dörömbölt. Ezután az illető a munkaadójával is összeveszett, és másnap hajnalban a gyanú szerint a család lakása melletti garázsban tüzet rakott.

A rendőrök hajtóvadászatot indítottak az 51 éves M. András elfogására, aminek eredményeként még aznap délben az újpesti Nyár utcában el is fogták őt.

A BRFK Életvédelmi Osztály nyomozói M. Andrást több emberen elkövetett emberölés bűntett, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlet és különösen nagy kárt okozó rongálás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés