hirdetés
Belföld

Döntés született a külföldön végzett tesztek kérdésében

Döntést hozott a kormány a külföldön elvégzett koronavírus tesztek ügyében is – derül ki a Kormányzati Tájékoztatási Központ a mai kormányülésről szóló közleményéből.

Döntés született a külföldön végzett tesztek kérdésében
hirdetés

Amint arról a koronavirus.hu oldalon beszámoltak, a kormány a mai ülésén áttekintette a járványügyi helyzetet és az ahhoz kapcsolódó intézkedéseket. A közleményben kiemelik, hogy a járvány második hulláma hazánkat is elérte, s mivel a védekezés sikerét emberéletekben mérhetjük, ezért kiemelten fontosnak tartják a beutazási korlátozás és az általános védelmi intézkedések betartását.

Megjegyzik, egyszerre kell gondoskodni a leginkább veszélyeztetett idősek biztonságáról, biztonságban kell tudni az iskolába járó gyerekeket, valamint biztosítani kell a gazdaság zavartalan működését is.

A kormány a szeptember elsején életbe lépett beutazási korlátozások eddigi tapasztalatait összegezve úgy döntött, hogy a magyar gazdaság zavartalan működése érdekében az üzleti célú beutazást a továbbiakban engedélyezik.

Egyúttal döntöttek a külföldön végzett tesztekkel kapcsolatos szabályozás pontosításáról is, méghozzá annyiban, hogy

hirdetés

„Magyarországra történő beutazás esetén egy alkalommal, a hazai teszttel egyenértékűnek ismerik el a schengeni tagállamban készült PCR tesztet is”.

A magyarországi sport rendezvényekre való kiutazás és beutazás szigorú feltételeit a kulturális rendezvényekre is kiterjesztik.

„Ami pedig a nézőket illeti, a hazánkban megrendezésre kerülő nemzetközi sportesemény, valamint kulturális rendezvény nézője csak akkor léphet be az országba, ha rendelkezik negatív PCR teszt eredménnyel, van a rendezvényre jegye, és aláveti magát egészségügyi vizsgálatnak, valamint köteles a belépést követő 72 órán belül elhagyni az országot”

- fejtik ki a közleményben.

A Magyar Közlönyben még ma kihirdetik a pontos szabályozást.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés