Belföld

Demonstráció és futóverseny miatt forgalomkorlátozások lesznek Budapesten

Demonstráció miatt több forgalmas útszakaszon, köztük a Lánchídon forgalomkorlátozásra kell készülni ma Budapesten. Ezután a hétvégén futóverseny miatt is korlátozások lesznek.

Demonstráció és futóverseny miatt forgalomkorlátozások lesznek Budapesten

A Budapesti Közlekedési Központ közleménye szerint pénteken várhatóan 10.30 és 13 óra között szakaszosan és időszakosan lezárják a Clark Ádám teret, a Lánchidat, a Széchenyi István teret, valamint a József Attila utca-Bajcsy-Zsilinszky út-Alkotmány utca-Honvéd utca-Szalay utca-Kossuth Lajos tér útvonalat. A lezárt útszakaszon a keresztirányú forgalomban is rövidebb-hosszabb korlátozások várhatók.

A forgalomkorlátozások miatt változik a 2-es villamos, a 9-es, a 16-os, a 105-ös autóbusz, a 70-es, a 72-es, a 73-as és a 78-as trolibusz útvonala - írták.

Ma tartják a harmadik globális klímasztrájkot, amelynek budapesti résztvevői a Clark Ádám téren gyülekeznek, majd átvonulnak a Kossuth térre.

Előzőleg az MTI arról számolt be, hogy forgalomkorlátozásra kell számítaniszombat reggeltől vasárnap estiga főváros több részén a SPAR Budapest Maraton miatt.

A futóversenyt szombaton a budai és a pesti rakpartok, valamint délután négy és öt óra között a Lánchíd és a Szabadság híd és környéke forgalmának korlátozásával rendezik meg. Vasárnap reggel, délelőtt és kora délután a budai és pesti rakpartokat, a Lánchidat, a Szabadság hidat és a Szentendrei út belső sávját zárják majd le a maraton miatt - áll a közleményben. A lezárt útszakaszokon a korlátozásokat a futók elhaladása után fokozatosan oldják fel - írták.

A BKK kéri, hogy aki teheti, úti célja megközelítéséhez a korlátozások ideje alatt válassza a kötöttpályás közösségi közlekedési eszközöket, elsősorban a metróvonalakat.

Jelezték: a forgalomkorlátozások miatt számos közösségi közlekedési járat útvonala módosul. Részletes információk a www.bkk.hu oldalon olvashatók.

Forrás: MTITovábbi híreink