hirdetés
Belföld

Csak egy megyében volt emelkedés a 19. héten a fertőzöttek számában

Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány adatainak ismertetését követően elmondta azt is, hogy a legtöbb megyében csökkenő tendencia volt megfigyelhető a 19. héten.

Csak egy megyében volt emelkedés a 19. héten a fertőzöttek számában
hirdetés

Az országos tisztifőorvos az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Európában már csökkenő adatokat látunk, azonban mivel a vírus jelen van a világban, ezért mindenkinek be kell oltatnia magát, hiszen a be nem oltottak a fertőzéssel szemben védtelenek maradnak – írja az InfoStart.hu.

Hazánkban is csökkenés volt jellemző a 19. héten. Müller Cecília szerint összesen 25 százalékos mérséklődést lehetett megfigyelni az új esetek számában, s a fertőzöttek nagyobb része az aktív korosztályból került ki. Az átlagéletkor 43 év volt, s a 40-49 évesek 20 százalékkal a legmagasabb arányban érintett korcsoport voltak.

Pest megyében 14, Budapesten 13 százalékban azonosították az új fertőzötteket.

Emelkedés csak Komárom-Esztergom megyében volt, azonban góc ott sem alakult ki, míg a legnagyobb csökkenést (50 százalék) Zala megyében mérték. A legkevesebb új eset Nógrád, Tolna és Somogy megyében történt.

Müller Cecília a családorvosok világnapjáról is megemlékezett: köszönetet mondott a háziorvosoknak a járványhelyzetben végzett munkájukért.

Emellett kitért arra, hogy a babaúszás akkor lehetséges, ha az oktatónak és a szülőnek is van már védettségi igazolványa. Természetesen betartandóak az alapvető higiénés feltételek is.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés