hirdetés
Belföld

Civil autókkal ellenőrizték a sofőröket a rendőrök

A BRFK rendőrei hat napon át ellenőrizték civil autókból Budapesten a szabálytalankodó autósokat, aminek hatására hetvenkettő sofőr kapott bírságot különböző szabálytalanságok miatt.

Civil autókkal ellenőrizték a sofőröket a rendőrök
hirdetés

A rendőrök olyan autósokat szűrtek ki és büntettek meg, akik telefonáltak vezetés közben, be nem kötött biztonsági övvel autóztak, figyelmen kívül hagyták a záróvonalat, átmentek a piroson, vagy éppenséggel gyorshajtással veszélyeztették saját maguk és mások testi épségét – derül ki a police.hu oldalon olvasható közleményből.

Összesen hetvenkettő sofőrt bírságoltak meg az akció során, akik közül tizenketten a záróvonalat lépték át, tizenegyen a buszsávban közlekedtek, tízen vezetés közben telefonáltak, heten pedig a megengedett sebességet lépték túl.

"A rendőröknek intézkedniük kellett több sofőrrel szemben, amiért figyelmen kívül hagyták az útburkolati jeleket, például mozgáskorlátozott parkolóhelyen parkoltak jogosulatlanul, nem vették figyelembe a megállni tilos táblát, a kötelező haladási irányt, illetve nem használták a biztonsági övet”

– áll a közleményben, amely szerint tizenkét autósra szabtak ki bírságot a piros lámpán történő áthaladás miatt.

hirdetés

A rendőrök felvételt is készítettek a szabálytalankodókról, mivel fedélzeti kamerákkal felszerelt autókkal végezték az ellenőrzést.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés