hirdetés
Belföld

Brit segítséggel hozzák haza az Afganisztánban rekedt 26 magyart

Brit segítséggel juthat haza az a huszonnyolc magyar állampolgár, akik az elmúlt napok eseményei nyomán Afganisztánban rekedtek.

Brit segítséggel hozzák haza az Afganisztánban rekedt 26 magyart
hirdetés

A britek segítségével utaznak haza az Afganisztánban rekedt magyarok – írja a Blikk saját értesüléseire hivatkozva. A lap szerint egyébként mind a huszonhat magyar állampolgár jól van.

Korábban a holland követség védelmét látták el a fővárosban, Kabulban egy magyar érdekeltségű, ám dubaji biztonsági vállalat alkalmazottaiként, azonban a tálibok hatalomátvételekor mint a holland diplomaták, mint pedig a biztonsági cégnek dolgozó magyarok elhagyták a nagykövetséget.

A Külügyminisztérium korábbi tájékoztatása szerint a huszonhat fő mellett további magyarok is jelentkeztek náluk, azonban biztonsági okokból nem árulták el, hogy hány személyről van szó, és pontosan hogyan hozzák ki őket. Ellenben közölték, hogy folyamatos a kapcsolattartás az érintettekkel.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a közmédiának arról számolt be, hogy a magyar kormány minden magyart biztonságosan hazajuttat Afganisztánból.

Mint fogalmazott, egymás után jelentkeztek az ott lévő magyar állampolgárok a magyar hatóságnál. Az érintettek pontos számát nem ismertette.

Szólt a nagyobb, „26 tagú csoportról” is, akiket a tervek szerint Magyarország egyik katonai szövetségese szállít haza. A Blikk szerint az Egyesült Királyság lehet ez a szövetséges, de ha valamiért ők nem is hozzák ki a huszonhat magyart, Magyarország megteszi ezt. Az előkészületek már zajlanak.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Amber Clay)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés