hirdetés
Belföld

Bosszúból felgyújtotta a bálákat egy lovász

Két hét alatt azonosították és elfogták a nyomozók azt a huszonnégy éves lovászt, aki bosszúból felgyújtotta a munkaadója széna- és szalmabáláit.

Bosszúból felgyújtotta a bálákat egy lovász
hirdetés

Augusztus nyolcadikán égő bálák miatt hívták a tűzoltókat egy Cegléd külterületén lévő tanyára. A tűzben összesen 360 szalmabála, valamint 600 szénabála égett le, s a helyszíni vizsgálat arra a következtetésre jutott, hogy gyújtogatás okozta az incidenst. A károk a 8,6 millió forintot is meghaladták – derül ki a rendőrség közleményéből.

A nyomszegény helyszín ellenére a rendőrök találtak más módszert a tettes azonosítására; az adatgyűjtés és a beszerzett információk elemzése révén ugyanis le tudták szűkíteni az elkövetői kört, mígnem egy, a tanyán dolgozó emberre terelődött a gyanú. Ő kitartóan tagadott, és egy volt munkatársára is megpróbálta ráterelni a gyanút.

Az összegyűjtött bizonyítékok és a kihallgatási taktika azonban meghozta a fordulatot, és a 24 éves K. Jánosból a napokban gyanúsított lett.

A férfi részletes vallomást tett, melyben elmondta, hogy milyen sorrendben és miként gyújtotta meg öngyújtójával a bálákat, mielőtt a tanyán biztosított lakhelyére ment volna, ahol aludni tért. Később, amikor hallotta a hangos riadalmat, kiszaladt, és részt vett az állatok mentésében.

A gyanúsított elárulta azt is, hogy a munkaadójával szemben érzett haragja miatt követte el a tettét, ugyanis nem bírta már elfogadni a főnöke mentalitását és az emberekhez való hozzáállását. Előzőleg több vitájuk is volt, az egyik során pedig meg is fenyegette a munkaadóját. Ezt a fenyegetést augusztus nyolcadikán végül beváltotta.

Az őrizetbe vett férfi ellen rongálás bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás, letartóztatását pedig kezdeményezték.

(A borítókép forrása: police.hu)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés