hirdetés
Belföld

Biztonsággal visszatérhetnek az óvodákba és iskolákba a gyerekek

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője vasárnap arról beszélt a közmédiának nyilatkozva, hogy javulnak a hazai járványügyi adatok, miközben a koronavírus elleni oltás folyamatosan zajlik, és már minden harmadik ember legalább egy védőoltást kapott.

Biztonsággal visszatérhetnek az óvodákba és iskolákba a gyerekek
hirdetés

Az NNK járványügyi osztályvezetőjének ismertetése szerint már több mint 3 millió 252 ezren megkapták legalább az első, és közülük 1 millió 350 ezren a második oltást is – derül ki az MTI beszámolójából.

Galgóczi Ágnes szólt arról is, hogy a javuló adatok és az egyre nagyobb átoltottság ellenére oda kell figyelni az egyéni védekezésre, ide értve a maszkviselést, a távolságtartást, illetve a higiénés szabályok betartását is.

Akik még nem regisztráltak a védőoltásra, azokat arra kérte, hogy tegyék meg. Megjegyezte, ha a beoltottak száma eléri a 3,5 milliót, kinyitnak a vendéglátóhelyek teraszai, majd az oltás előrehaladtával tovább enyhítenek a szigorú szabályokon.

A kisebb gyerekek elmondása szerint biztonsággal visszatérhetnek a jelenléti oktatásba, az intézmények pedig már felkészültek a fogadásukra. Az iskolákat, óvodákat fertőtlenítették, míg a pedagógusok oltása három héten át zajlott.

Az oltásokkal kapcsolatosan jelezte, hogy egyre nagyobb mennyiségben, folyamatosan érkeznek hazánkba a vakcinaszállítmányok, s a teljes egészségügyi ellátórendszert bevonták az oltás szervezésébe és lebonyolításába.

Az oltási kampány értékelése szerint jól halad, s a regisztrált 60 év felettiek 90 százaléka már be van oltva, miközben a 18-59 éveseket is folyamatosan oltják. A Magyarországon engedélyezett és használt készítmények hatékonyak és biztonságosak, a klinikai kutatási eredményeket és biztonsági vizsgálatokat pedig folyamatosan figyelemmel kísérik a magyar szakemberek.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés