Belföld

Bicskával fenyegetett egy családjával utazó férfit egy tizenéves fiatal

Egy háromfős társaság két tagja egy lassan közeledő autó elé ugrott, ezzel megállásra kényszerítve azt, majd később egyikük zsebkéssel is fenyegetni kezdte a járműben párjával és kislányával utazó férfit. Az eset még május tizennyolcadikán, hétfőn délután történt.

Bicskával fenyegetett egy családjával utazó férfit egy tizenéves fiatal

Az autót vezető harmincnégy éves férfi kiszállt a járműből, hogy kérdőre vonja az elébe ugró fiatalokat, azonban a köztük kialakult szóváltás során az idősebbik fiú a farzsebéből egy zsebkést rántott elő, amellyel a vitát „lerendezte volna” – derül ki a rendőrség honlapján megjelent közleményből.

A fiatal bezárt állapotban szorosan a férfi hasához szorította a kést, eközben pedig megöléssel fenyegette őt. A férfi erre válaszul ököllel a fejen ütötte a támadóját, a bicskát viszont nem sikerült elvennie tőle.

A fiú tovább fenyegetőzött, valamint barátját is verekedésre buzdította, és hadonászott a bicskával, amelyet ezután ki is nyitott.

A férfi ekkor visszaült az autójába, és családjával bezárkóztak, illetve a rendőrséget hívták. A fiatalok akkor hagytak fel az ordítozással és az autó püfölésével, amikor a rendőrök befékeztek a helyszínen. Az egyenruhások a tizennégy és tizenkét éves fiatalokat elfogták és előállították.

A közlemény szerint a Nagykátai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályán a gyermekkorú elkövetőt tanúként, a fiatalkorú férfit pedig gyanúsítottként hallgatták ki, s vele szemben felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatják le a további eljárást.További híreink