hirdetés
Belföld

Belső vizsgálat indul a Nyugati pályaudvar újranyitását követő akadozások miatt

A Nyugati pályaudvar egy hónapig volt zárva karbantartások miatt, azonban vasárnap hajnal óta már több váltóállítási, illetve biztosítóberendezési hibát is tapasztaltak, amelyek a pályaudvaron újrainduló vonatközlekedést akadályozták.

Belső vizsgálat indul a Nyugati pályaudvar újranyitását követő akadozások miatt
hirdetés

A MÁV-csoport közleménye szerint a legfontosabb ilyen helyzetben is az utasok biztonsága, így csökkentett kapacitással tartják fenn a közlekedést a pályaudvaron, mivel nem tudják fogadni és indítani az összes vonatot.

„A folyamatos megújulás és fejlődés útján haladó vasúttársaság számára az elvárt előnyök mellett vállalhatatlan következményekkel is járt a karbantartás”

– fogalmaztak a közleményben, amely szerint a MÁV elnök-vezérigazgatója azonnal belső vizsgálatot rendel el annak érdekében, hogy feltárják a történtek okait.

Az érintett vonalakon utazóktól a vasúttársaság elnézést kér az átmeneti forgalmi fennakadások, késések, illetve kényelmetlenségek miatt. Leszögezték azt is, hogy a vasúttársaság a menetrend szerinti közlekedés mielőbbi visszaállítására törekszik.

A közleményben jelezték, hogy az utasok a vasúttársaság honlapján (www.mavcsoport.hu), a Mávinform Facebook oldalán és a MÁV applikáció segítségével folyamatosan frissülő tájékoztatást érhetnek el a közlekedési változásokról.

(A borítókép forrása: MTI/Máthé Zoltán)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés