hirdetés
Belföld

Barátnőjét, s a nő édesanyját ölte meg egy izraeli állampolgár

Az ügyészség egy izraeli állampolgárságú, palesztin származású férfit vádol egy kaposvári gyilkosság ügyében, amelynek során egy nőt és lányát ölték meg.

Barátnőjét, s a nő édesanyját ölte meg egy izraeli állampolgár
hirdetés

A harmincegy éves férfi még 2018-ban, Németországban ismerkedett meg egy ott tanuló huszonegy éves magyar egyetemista lánnyal, aki tanulmányai részeként töltött külföldön egy szemesztert. A kapcsolatuk komolyra fordult, s a férfi családjának is bemutatta otthon a lányt, valamint többször vendégeskedett a lány és anyja kaposvári albérletében is – idézi fel a Blikk.

A lap szerint azonban a nő anyja nem nézte jó szemmel lánya és az igen féltékeny viselkedést mutató férfi kapcsolatát. Végül a lány is úgy látta jónak, ha szakít a vele szemben agresszívan és számonkérően viselkedő férfival, csakhogy rá egy nappal, október 21-én ismét kibékültek, így a férfi újra az albérletben élhetett.

Hajnalban a férfi átment a lány édesanyjának szobájába, s megfojtotta a nőt egy arcára helyezett puha anyaggal, majd meggyújtotta a nő ágyát, s ugyanezeket megtette a barátnőjével is, akinek szobáját ugyancsak felgyújtotta a nyomok eltüntetésének érdekében.

A férfi az erkélyre menekült, és segítségért kiáltott, mintha csak a lángok elől menekülne, a tűzoltók pedig ki is menekítették őt az égő lakásból. Ugyan nem sérült meg, de kórházba vitték, ahol egy napig volt, és máris a szökését tervezgette, majd másnap kocsival Belgrádba, onnan pedig repülőgéppel Izraelbe utazott, így még azt megelőzően elhagyta Magyarországot, hogy a szakértői vizsgálatok nyomán fény derült volna a szándékos gyilkosság tényére.

Egyelőre nem ismert a férfi pontos lakóhelye, s a bíróság nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki ellene, továbbá kiadatási eljárása folyamatban van az izraeli igazságügyi hatóságoknál.

Az ügyészség a férfi távollétében több emberen elkövetett emberölés és közveszély okozása miatt nyújtott be vádiratot a Kaposvári Törvényszékhez.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés