hirdetés
Belföld

Baleset miatt késnek a vonatok a Miskolc-Hidasnémeti vonalon

Meghalt annak a kisteherautónak a vezetője, amely vonatnak ütközött kedden az ináncsi vasúti átjáróban - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján. A baleset miatt késnek a vonatok a Miskolc-Hidasnémeti vonalon.

Baleset miatt késnek a vonatok a Miskolc-Hidasnémeti vonalon
hirdetés

A rendőrség tájékoztatása szerint a 35 éves szakáldi férfi a fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtott be a kisteherautóval Ináncson a Kossuth Lajos úton lévő vasúti átjáróba.

A balesetben a sofőr olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Mávinform korábban azt közölte, hogy a jármű Ináncs megállóhelynél a Hidasnémetiből Budapestre tartó Hernád-Zemplén InterCity vonat oldalának ütközött; a baleset idején az átjáróban a fénysorompó rendben működött.

A Miskolc-Hidasnémeti vonalon a baleset miatt késnek a vonatok, jelentősen hosszabb menetidőre kell számítani.

Egy másik vasúti baleset is történt kedden: traktorral ütközött két személyvonat a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újfehértónál, így a záhonyi fővonalon hosszabb menetidőre kell számítani - számol be róla az MTI.

A MÁV tájékoztatása alapján arról számoltak be, hogy a baleset délután fél négykor történt, az ütközéstől az egyik vonat kisiklott.

A baleset idején a fénysorompó jól működött, a közút felé tilos jelzést mutatott.

A Mávinform felhívta a figyelmet: a helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt a záhonyi fővonalon Hajdúhadház és Újfehértó között pótlóbuszok járnak, ezért 60-90 perccel hosszabb menetidőre kell számítani.

Forrás: MTI


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés