Belföld

Balatoni települések összehangolt intézkedésekkel védenék lakosaikat a május 1-jei hétvégén

Közös közleményben ismerteti az összehangolt korlátozó intézkedéseket hat balatoni település – Ábrahámhegy, Badacsonytomaj, Badacsonytördemic, Balatonrendes, Nemesgulács és Szigliget – polgármestere. A településeken a május elsejei hosszú hétvége közeledtével amiatt tartották fontosnak a szabályok bevezetését, hogy ezzel is védjék a mintegy négyezer veszélyeztetett ingatlantulajdonosukat.

Balatoni települések összehangolt intézkedésekkel védenék lakosaikat a május 1-jei hétvégén

A közleményben megfogalmazzák, hogy a hat település ingatlantulajdonosai arra kérnek minden, a településen ingatlannal nem rendelkező kirándulót, hogy a hétvégén ne látogassanak el az érintett Balaton-parti településekre, tekintettel arra, hogy ott a lakosság jelentős része a vírusfertőzés által veszélyeztetett korosztályba tartozik – adja hírül az InfoStart.hu.

A nyaralóikba leköltözött emberek nagy része is hatvanöt év feletti, s jelenleg a hat településen több mint négyezer olyan személy tartózkodik, akik a koronavírus által veszélyeztetettnek minősülnek.

„Felelősséggel tartozunk értük, ezért hoztuk meg azokat az intézkedéseket, melyeket adott helyzetben szükségesnek találtunk”

– fogalmaztak a közleményben.

A települések által meghozott intézkedések között szerepel, hogy minden turisztikai célpontot lezártak, megtiltják az áthaladó, illetve a településeken belüli turistaútvonalak, tanösvények használatát, a strandok, kilátók, játszóterek, kiállítóterek, hegyi turista útvonalat és a Szigligeti vár pedig nem látogathatóak.

Korlátozzák továbbá a személyhajó kikötők használatát, s tiltják a köztereken a csoportosulást.

A családokat leszámítva csak kettesével engedélyezett a sétálás, futás, biciklizés, és ilyen esetben is 1,5 méter távolságot kell tartani egymástól.További híreink