hirdetés
Belföld

Az óvodások közül többen, az iskolások közül viszont kevesebben igényelnek felügyeletet

Miután már digitális tanrend szerint folyik az oktatás, az országban csak néhány diákot visznek iskolába, azonban az óvodákban még tízszer ennyi gyermek felügyeletét lehet szükséges biztosítani.

Az óvodások közül többen, az iskolások közül viszont kevesebben igényelnek felügyeletet
hirdetés

Folyamatos a gyermekfelügyelet a köznevelési intézményekben a digitális munkarend idején is, és noha a legtöbb gyermek otthon tanul, vannak, akik esetében ezt a szülők nem tudják megoldani, mert például nem tudnak otthon dolgozni – derül ki az InfoStart.hu cikkéből.

Az Emmi szerint az iskolákban 300-500 gyermek vesz részt gyermekmegőrzésben, azonban az óvodákban legalább 3 ezer, de olykor több mint 5 ezer gyermek felügyeletét is ellátják. Mivel a teljes állományhoz képest a bejárók aránya elenyésző, ezért a tárca nem vizsgálja, milyen okból kérik a gyermekük megőrzését a szülők.

Azok a szülők, akik nem tudják megoldani az otthoni felügyeletet, a Klebelsberg Központ honlapján informálódhatnak arról, hogy az egyes tankerületekben melyik iskola biztosít ügyeletet.

A szakképzési intézményekben szinte az összes tanuló otthon marad, országosan csupán huszonhatan vesznek igénybe napközbeni ügyeletet ezekben az iskolákban.

A hiányzásokról szólva az Emmi egyértelművé tette, hogy noha távoktatásban kevéssé értelmezhető a hiányzás fogalma, a digitális naplóban továbbra is rögzíteni kell az órákat – így ha egy tanuló nem jelentkezik be, akkor az adott foglalkozáshoz kapcsolódó feladatokat és a kapcsolódó tananyag elsajátítását pótolni kell.

Az érettségihez szükséges 50 órányi közösségi szolgálatot a tanulók nem csoportos jellegű tevékenységgel teljesíthetik. Ilyen például a diáktársaik mentorálása is, melynek teljesítését az igazgatók igazolhatják.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés