hirdetés
Belföld

Az otthonfelújítási támogatás a csok mellett is igényelhető

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter csütörtökön a Facebook-oldalán arról adott tájékoztatást, hogy azok is élhetnek az otthonfelújítási támogatás nyújtotta lehetőséggel, akik családi otthonteremtési kedvezményt (csok) vettek igénybe.

Az otthonfelújítási támogatás a csok mellett is igényelhető
hirdetés

A közösségi oldalon megosztott videójában Novák Katalin elmondta, hogy januártól a kormány a legalább egy gyermeket nevelő családok otthonfelújítási költségeinek felét, maximum hárommillió forintig, visszatéríti – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

A miniszter ismertette, hogy a felújítás történhet több ütemben is, ilyen esetben azonban a számlákat folyamatosan gyűjteni kell, majd akkor kell őket egyszerre benyújtani, amikor minden befejeződött.

Kizárólag a 2021. január 1. után kiállított számlákra jár majd a visszatérítés.

Novák Katalin elmondta azt is, hogy a felújításhoz nyújtott támogatás fele részben fedezheti az anyagköltséget és fele részben a munkadíjakat, így ha valaki például egymillió forintot költ munkadíjra és hárommillió forintot anyagköltségre, akkor kétmillió forintot igényelhet vissza. (Vagyis 1 millió forintot a munkadíjra, másik 1 milliót pedig az anyagköltségre.)

hirdetés

A Magyar Államkincstárnak a benyújtástól számítva harminc nap alatt el kell bírálnia a kérelmet, amit követően öt napon belül folyósítják a támogatást. Hiánypótlás esetén újabb harminc nap lehet az elbírálás.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés