hirdetés
Belföld

Az iskolába visszatérő gyerekeket érdemes megtanítani az alapvető higiéniai szabályokra

Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján kérte, hogy az óvodába, iskolába visszatérő gyerekekkel elevenítsük fel a kézmosást, valamint igyekezzünk arra, hogy ne egyenek egymás uzsonnájából, saját kulacsot használjanak, és használják a zsebkendőt.

Az iskolába visszatérő gyerekeket érdemes megtanítani az alapvető higiéniai szabályokra
hirdetés

Az országos tisztifőorvos kérte, hogy csak egészséges gyerekek menjenek iskolába, s ők is használják a fertőtlenítőszereket. Javasolta továbbá, hogy amikor csak lehet, a gyerekek a szabadban legyenek, ami alatt a csoportszobákban és osztálytermekben szellőztetés tanácsos. Az óvodások játéktárgyait naponta fertőtleníteni és „mosogatni” kell.

Müller Cecília az InfoStart.hu szerint a sajtótájékoztatón közölte: a harmadik járványhullám tetőzésén állunk jelenleg, azonban enyhe, diszkrét csökkenés is tapasztalható. Ez utóbbiból azonban még nem vonható le következtetés – azért sem, mert a szennyvízadatokban nincs javulás.

Megjegyezte azt is, hogy míg az EU-ban a lakosság 17, addig nálunk 32 százaléka kapott már legalább egy adag vakcinát. Ezzel kapcsolatosan még szólt arról is, hogy a nyájimmunitásnál az egyéni védelem, akárcsak az influenza esetében, a koronavírusnál is fontosabb.

Az embereket bátorította az oltás beadatására, egyúttal pedig ismertette, hogy a 60 éven felülieknek már a 90 százaléka kapott oltást. Hamarosan elmondása szerint az alacsony kockázatú felnőttek oltása következhet.

A járványterjedést jellemző „R” szám már 1 alá csökkent hazánkban. Ez a szám – amely jelenleg 0,98 Magyarországon – azt jelzi, hogy egy felnőtt személy hány másikat képes megfertőzni.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés