Belföld

Az elsőajtós felszállás felfüggesztését kéri a közlekedési szakszervezet a BKV-nál

Az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) kéri az elsőajtós felszállás azonnali megszüntetését a BKV járatain, mivel számos sofőr vált érintetté a koronavírus-fertőzéssel.

Az elsőajtós felszállás felfüggesztését kéri a közlekedési szakszervezet a BKV-nál
hirdetés

Sorra kapják el a koronavírust a BKV-nál a járművezetők, az EKSZ pedig azt követeli a cég vezérigazgatójától, hogy a dolgozók védelme érdekében intézkedjen, s zárassa le a járművek első ajtaját.

Amennyiben követelésüknek nem tesznek eleget, úgy a sofőrök engedetlenségi akcióként az első ajtókat nem nyitják ki az utasok előtt – számol be róla az InfoStart.hu.

hirdetés

Naszályi Gábor, a szakszervezet elnöke elmondta, hogy nem halogatható tovább a járműveken az első ajtós fel- és leszállás lezárása, hiszen annyi a beteg járművezető, hogy hamarosan nem lesz, aki a kieső sofőröket pótolja.

Ez egyfelől ahhoz vezethet, hogy megbénul a fővárosban a közösségi közlekedés, miközben a helyzet az EKSZ elnöke szerint megelőzhető volna azzal, ha a járművezetők elkülönítését megoldanák az első ajtós leszállás felfüggesztése révén.

A szakszervezet többször már Orbán Viktor miniszterelnökhöz is fordult azzal a kéréssel, hogy rendeljék el az elsőajtós felszállás megszüntetését, eddig azonban ez nem történt meg.


hirdetés

További híreink
hirdetés