Belföld

Az első oltási igazolványokat már postázzák

Már megkezdték az első oltási igazolványok postázását, amelyen a konkrét vakcina típusa nem szerepel, csak az oltottsággal kapcsolatos információk.

Az első oltási igazolványokat már postázzák
hirdetés

Már meg is érkeztek az első oltási igazolványok azon személyekhez, akik megkapták a koronavírus elleni vakcina mindkét dózisát – számol be róla a hvg.hu.

A lap az egyik megtekintett igazolványt körülírva arról számolt be, hogy a tulajdonos neve, személyi igazolvány- és útlevélszáma, valamint az oltás ideje mellett az igazolvány sorszáma és egy QR-kód is található az okmányon.

hirdetés

Utóbbit leolvasva egyébként jelenleg az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér kezdőoldala jelenik meg a mobiltelefonon.

Az okmány hátoldalán kétnyelvű szöveg rögzíti, hogy az kizárólag útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal együtt érvényes, és másra át nem ruházható.

A portálnak az érintett olvasó azt mondta, hogy egyszerű levélként dobta be hozzá a postás az oltási igazolványt, s feladóként a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. neve szerepelt, valamint az, hogy a fővárosi kormányhivatalnak lehet visszaküldeni azt.

Mint felidézik, először januárban említette Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy bevezetnék az oltási igazolványt, azonban akkor még nem került szóba, hogy milyen gyakorlati haszna lesz az okmánynak.

Noha pontos információk erről azóta sincsenek, annyi sejthető, hogy a külföldi utazásokhoz hasznos lehet majd.


hirdetés

További híreink
hirdetés