hirdetés
Belföld

Az egyetemi kollégiumok egy részében is védettségi igazolványt kérnek

Az egyetemi kollégiumok egy része az ITM javaslatának megfelelően védettségi igazolványt kér a beköltöző diákoktól, azonban akadnak olyan intézmények is, ahol egyelőre nem kell a diákoknak védettségi igazolvány a kollégiumokba.

Az egyetemi kollégiumok egy részében is védettségi igazolványt kérnek
hirdetés

Több egyetemi kollégiumban védettségi igazolványt kérnek a beköltözéskor, s akik nem oltatták be magukat koronavírus ellen, nem kapnak férőhelyet – írja az Eduline.hu.

A Semmelweis Egyetem hallgatói önkormányzatának oldalán például az szerepel, hogy csak a koronavírus ellen beoltott hallgatók foglalhatják el a kollégiumi férőhelyeket. Az érvényes oltási igazolással nem rendelkező hallgatók nem költözhetnek be a kollégiumba. Hasonló szabállyal kell számolniuk az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem hallgatóinak is, ahol ugyancsak védettségi igazolvány birtokában lehetséges a beköltözés.

Az Óbudai Egyetem kollégiumaiban egyelőre ajánlott, de nem kötelező a védettségi igazolvány.

Az egyetemek többségében ugyanakkor még nem kérnek védettségi igazolványt a kollégiumokba költözőktől.

Az ITM az egyetemeknek és főiskoláknak azt javasolja, hogy lehetőleg csak beoltott hallgatók használják a kollégiumokat, a pontos szabályokról azonban az egyetemek és főiskolák döntenek. A javaslatban azt fogalmazzák meg, hogy a kollégiumokat egészséges, tüneteket nem mutató, magukat egészségesnek érző, lehetőleg koronavírus elleni védettségüket igazoló diákok látogassák.

Az egyes egyetemek saját szabályokkal is igyekezhetnek a koronavírus terjedésének megelőzésén.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Anastasia Gepp)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés