hirdetés
Belföld

Az egészségügyben és közszolgáltatásban dolgozók közül mindenki kap influenza elleni oltást

Müller Cecília elmondta, hogy – noha a koronavírus ellen természetesen nem véd az influenza elleni oltás – azt minden, a közszolgáltatásban, egészségügyben vagy szociális intézményekben dolgozó munkavállaló megkapja majd.

Az egészségügyben és közszolgáltatásban dolgozók közül mindenki kap influenza elleni oltást
hirdetés

Az országos tisztifőorvos ismertette a friss adatokat, miszerint az elmúlt huszonnégy órában 950 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, az aktív fertőzöttek száma pedig 28 052-re, míg az elhunytaké huszonkilenc újabb áldozattal 1052 főre nőtt. Eddig 12 628 koronavírusos személy gyógyult meg - írja az InfoStart.hu.

Müller Cecília a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az újabb áldozatok mindegyike idős, évek óta meglévő betegséggel küzdő ember volt, az egyikük azonban még csak hatvan éves volt. Kétharmaduknál szív- és érrendszeri betegség volt az alapbetegség, illetve daganatos és anyagcserebetegek is voltak. A tisztifőorvos a cukorbetegséget is rizikófaktornak nevezte.

Szavaiból kiderült, nő a gyógyultak száma is, ám egyre nehezebb definiálni a gyógyultság fogalmát, ugyanis hetekig előfordul a betegség után az, hogy valakinek a teszteredménye pozitív vagy negatív lesz úgy, hogy már nem fertőz, tehát mehet közösségbe.

Szólt arról is, hogy idén mindenkinek ingyenes lesz az influenza elleni védőoltás, aki pedig magas kockázatúnak érzi magát, annak nagyon ajánlott beoltatnia magát.

hirdetés

A 35 hónapos kor alatti kisgyermekek két oltást kapnak, míg a felnőttek számára háromkomponensű oltás áll rendelkezésre. Az influenza elleni oltás azonban természetesen a koronavírus ellen nem ad védelmet.

Müller Cecília nem javasolta az elterjedt, ám bizonytalan hatékonysági orrspray-k túl gyakori használatát, azok ugyanis akár ártalmasak is lehetnek hosszú távon.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés