Belföld

Az átoltottság növelése a cél

hirdetés

Müller Cecília országos tisztifőorvos ismét hangsúlyozta a vakcinázás fontosságát, s elmondta, hogy eddig mintegy 130 ezer ember oltásához elég vakcina érkezett hazánkba.

Az átoltottság növelése a cél

A járvánnyal kapcsolatos legfrissebb adatok ismertetését követően Müller Cecília az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a járványszámokban még nem látható a mutáns vírus gyors terjedése – derül ki az InfoStart.hu cikkéből.

A tisztifőorvos asszony tájékoztatása szerint közel 130 ezer ember oltásához elegendő vakcinát kapott eddig Magyarország, ami már gyakorlatilag el is lett oltva, így ideje volt az újabb Pfizer-vakcina szállítmánynak, ami további 30 ezer ember beoltását teszi lehetővé. Néhány nap alatt egyébként várhatóan ez is elfogy.

Müller Cecília szerint a cél az átoltottság fokozása, aminek csak a vakcinaszám szab határt. Megjegyezte továbbá, hogy vannak olyan egészségügyi dolgozók, akik nem oltakoztak, s őket arra kérte, jelentkezzenek, mivel ők dolgoznak az első vonalban a koronavírus-járvány leküzdéséért.

Eddig 1 millió 755 ezer ember jelentkezett hazánkban vakcináért, akik közül több mint 600 ezren ezt papír alapon tették.

Az is kiderült, hogy hamarosan megkezdődhet majd az otthon élő 89 év felettiek oltása is, akik közül sokan dédmamák, néhányan ükmamák, akiket a család nagy szeretettel vesz körbe. A tisztifőorvos asszony őket arra kérte, segítsék idős szeretteiket, ha elakadnak a regisztrációban, hogy ne akadjon gondjuk.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés