hirdetés
Belföld

Augusztus elejétől az árokba borult kamionjában élt egy lengyel sofőr

Lengyelországból vitte volna rakományát Bulgáriába az a lengyel sofőr, aki árokba borult kamionjában élt közel egy hétig Novajidrány közelében. Sok segítő szándékú ember vitt neki korábban is élelmiszert, mostanra azonban már járművét is kihúzták az árokból.

Augusztus elejétől az árokba borult kamionjában élt egy lengyel sofőr
hirdetés

A környékbeli autósoknak a napok múlásával feltűnt, hogy a kamionosnak komoly problémája akadhatott, ha még mindig nem szállíttatta el a járművét, s folyamatosan a közelében tartózkodik. Többen a Facebookon osztották meg az esetet, arra buzdítva a bejegyzést olvasókat, hogy segítsenek a bajba jutott férfin – derül ki a Boon.hu cikkéből.

Kiderült, hogy a kamion a férfi saját tulajdonában állt, s a fékkel történt valami, ami miatt árokba került. A környéken élők, valamint az autópályán dolgozó munkások is folyamatosan vittek enni- és innivalót a sofőrnek, aki ragaszkodott ahhoz, hogy járműve közelében maradjon. Hogy pontosan mi is történt vele, azt azért nem igazán tudta meg tőle senki, mert a férfi kizárólag anyanyelvén, vagyis lengyelül beszélt.

Elsőként egy helybéli, pedagógiai asszisztensként dolgozó nő kért segítséget a közösségi oldalon, remélve, hogy valaki a kamion kiemelésében is tud segíteni. A nő három tolmáccsal is felvette a kapcsolatot, akik felváltva segítettek a mentés során – egyikük még azt is vállalta, hogy leutazik Miskolcról a baleset helyszínére.

Szombaton egyébként mentő is érkezett a kamionoshoz, akinek egyik keze feldagadt, valamint egy nagy vágás is volt rajta, de a kórházi ellátást követően a férfi indult is vissza a járművéhez. Aznap este megérkeztek azok is, akik a kamion mentéséhez szükséges gépekkel rendelkeztek, s együttes erővel sikerült kihúzniuk az árokból a kamiont.

Mielőtt azonban ismét útra kelhetett volna a lengyel sofőr, még szerelőhöz kellett vinni a kamiont, valamint egy víztartályos kocsival le kellett mosni a járművet.

A lap megkeresésére a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságtól Hudák Andrea azt a tájékoztatást adta, hogy a járművet a tűzoltók áramtalanították, a szállítmányt a tulajdonosok átpakolták és egy másik szerelvénnyel elszállították, mivel pedig a kamion nem jelentett forgalmi akadályt, így annak műszaki mentését a szállítmányozó cég volt hivatott elvégezni.

Személyi sérülés közlésük szerint nem történt. A rendőrséget is megkérdezték, s válaszukból kiderült, hogy az egyenruhások rendszeresen ellenőrizték és segítették a sofőrt, aki önszántából döntött úgy, hogy a mentés ideiéig a járművével marad.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Markus Spiske)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés