Belföld

Április 19-ig meghosszabbították a védelmi intézkedések érvényességét

A Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint a kormány április 19-ig hosszabbította meg a hatályban lévő védelmi intézkedések érvényességét – írja a hvg.hu.

Április 19-ig meghosszabbították a védelmi intézkedések érvényességét
hirdetés

A lap a Magyar Közlönyben megjelentek alapján azt írja, hogy a részletek szerint a maszkviselésre vonatkozó szabályok változatlanok maradnak, így a települések belterületén az utcákon és közterületeken továbbra is mindenkinek viselnie kell a maszkot. Tartani kell az 1,5 méteres távolságot is az előbbi mellett.

A kijárási tilalommal nem érintett időszakban, tehát reggel 5 órától este 10 óráig folytatható egyedül vagy egy háztartásban élők társaságában szabadidős sporttevékenység, amennyiben tartható a legalább 1,5 méteres távolság a nem egy háztartásban élőktől.

hirdetés

A vendéglátó üzletek még mindig csak elvitelre adhatnak ki ételeket, és nem fogadhatnak vendégeket a fitnesztermek és szállodák sem.

A schengeni belső határszakaszra ideiglenesen bevezetett határellenőrzési és határőrizeti feladatok hatályai is meghosszabbodnak április 19-ig.

A napokban a 2,5 milliós oltottság elérésével ugyanakkor egyes korábbi korlátozásokat enyhítettek, így például újranyithattak a szolgáltatások és egyes boltok, míg a kijárási korlátozás este 10 órától kezdődik.


hirdetés

További híreink
hirdetés