hirdetés
Belföld

Antiszemita gyűlöletcselekmény miatt tett feljelentést az ellenzék a VII. kerületben

Antiszemita gyűlöletcselekmény miatt tett feljelentést Niedermüller Péter VII. kerületi ellenzéki polgármesterjelölt, miután valaki egy bitófára függesztett Dávid-csillagot rajzolt az egyik erzsébetvárosi ellenzéki képviselőjelölt plakátjára.

Antiszemita gyűlöletcselekmény miatt tett feljelentést az ellenzék a VII. kerületben
hirdetés

Az érintett jelölt, Borka-Szász Tamás a feljelentést megelőző csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, egy választópolgár értesítette az esetről, ezután fordult a polgármesterjelölthöz.

Niedermüller Péter úgy fogalmazott: az eddigi kampány egyik legdurvább és legmegdöbbentőbb eseményével állnak szemben. Leszögezte, nem egyszerű plakátrongálásról, hanem antiszemita gyűlöletcselekményről van szó.

A politikus szerint miközben a kormány zéró toleranciáról beszél az ilyen ügyekben, "jól tudjuk, legutóbb például Vácott volt erre példa, hogy két világháború közötti antiszemita politikusoknak állítanak szobrokat". Nem lehet úgy tenni, mintha a plakátrongálás egyedi eset lenne, mert az "szigorúan összefügg azzal a politikával, amit ez a kormány itt folytat" - közölte a polgármesterjelölt.

Hangsúlyozta, az ellenzéki politikusok soha, sehol és semmilyen formában nem fogadják el a gyűlöletbeszédet. Hozzátette, minden ilyen megnyilvánulás ellen fel fognak lépni.

hirdetés

Kérdésre válaszolva Niedermüller Péter azt mondta, az ellenzék már jóval korábban megállapodott arról, hogy nem vesz részt gyűlölködő, mocskolódó, az emberek személyes hitelességét támadó kampányban.

Újabb kérdésre azt felelte, az ellenzéki politikusok soha nem engednek meg maguknak olyan megnyilvánulásokat, mint Tarlós István főpolgármester, aki egy hangszóróval kiabált Tordai Bencének, a Párbeszéd parlamenti képviselőjének az arcába, majd azt mondta, hogy a szellemi fogyatékosokat is el kell viselni. Hozzátette, a közösségi médiában rendkívül sok és durva támadást kapnak, de ezekre nem válaszolnak.

Forrás: MTI


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés