Belföld

Állítólag szappannal mosták ki egy gyerek száját egy fővárosi óvodában

Egy budapesti óvodában állítólag szappannal mosták ki egy ötéves, hallássérült, valamint beilleszkedési és tanulási zavarokkal küzdő fiú száját „csúnya beszéd” miatt.

Állítólag szappannal mosták ki egy gyerek száját egy fővárosi óvodában

Az RTL Klub Híradó riportja szerint az ötéves kisfiú három hete nem akar óvodába menni, édesanyja szerint azért, mert – amint arról a gyermek beszámolt neki – csúnya beszédre hivatkozva kimosták a száját az intézményben.

A csatorna híradója szerint egy pedagógiai asszisztens lehet a felelős, akit a szülők számon is kértek, ő azonban tagadta, hogy szappannal mosta volna ki az érintett fiú száját, s csak azt ismerte el, hogy kivitte a mosdóba a gyermeket, ahol vízzel mosta meg.

A szülők az óvoda vezetőjéhez fordultak, akinél panaszt tettek (videó).

A Blikk szerint az RTL Híradónak az óvodavezető azt mondta, hogy a pedagógiai asszisztens valójában egy nehéz helyzet kezelése érdekében vízzel mosta meg a gyermek arcát, azonban a dolgozót szóban figyelmeztette már, valamint részletes vizsgálatot kezdeményez.

Akárhogyan történt is, a szülők szerint a kisfiuk az eset óta retteg, és több napig nem tudott bemenni a fürdőszobába, ráadásul alvászavarai is vannak, így most pszichológushoz fordultak.

Gyermekbántalmazás miatt tettek feljelentést a rendőrségen.További híreink