hirdetés
Belföld

Alapítvány segíti a koronavírus járvány miatt elárvult gyerekeket, fiatalokat

Magyarországon jelenleg közel 600 olyan gyermek és fiatalkorú van, akik szüleiket, esetleg az őket nevelő nagyszülőket veszítették el a járvány miatt.

Alapítvány segíti a koronavírus járvány miatt elárvult gyerekeket, fiatalokat
hirdetés

Áder János államfő és felesége, Herczegh Anita alapítványt hoztak létre a koronavírus-járvány miatt árván maradt gyermekek megsegítésére – számol be róla a Blikk.

A köztársasági elnök a Kossuth rádióban elárulta, hogy feleségével sokat gondolkoztak rajta az elmúlt hetekben, hogy hogyan lehetne segíteni egy ilyen helyzetben. Úgy látják, hogy az érintett gyermekeket legalább nagykorúvá válásukig, amíg szakmát vagy diplomát nem szereznek, anyagilag segíteni kell. Ezt egy alapítvánnyal meg is lehet tenni.

Áder János saját, 5 millió forintos megtakarításával indítja el a kezdeményezést, és várakozása szerint ismerősei, illetve szélesebb körből jelentkező segítőkész támogatók is hozzátesznek majd ehhez. Az alapítvány az árva gyerekekről gondoskodó Regőczi István pap után lesz elnevezve.

A Blikk a témában felidéz egy olyan esetet, amikor négy fiatalkorú – közülük a legidősebb egy 17, a legfiatalabb pedig egy 11 éves – testvérnek először 2013-ban édesanyja halt meg emlődaganatban, majd 2015-ben édesapjukat, most pedig a koronavírus-járványban az őket nevelő nagyszülőket veszítették el. Egy másik, a lap által felidézett esetben pedig egy testvérpárnak először a 48 éves apja, majd a 41 éves édesanyja hunyt el a betegségben. A két lány jelenleg a nagyszülőknél vannak.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés