hirdetés
Belföld

Aknába fojtotta kétéves kistestvérét egy féltékeny 13 éves fiú

Vádat emelt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség egy 13 éves fiatalkorúval szemben minősített emberölés bűntette miatt.

Aknába fojtotta kétéves kistestvérét egy féltékeny 13 éves fiú
hirdetés

A 13 éves vádlott a vádirat szerint édesanyjával, annak élettársával, továbbá hat kiskorú testvérével élt együtt Taktaharkányon egy családi házban – idézik fel az Ügyészség.hu oldalon megjelent közleményben.

2019 áprilisában egy kora estén a fiú felügyelet nélkül játszott kiskorú testvéreivel és unokatestvéreivel, köztük a két éves gyermekkel, akire féltékeny volt, mivel úgy érzékelte, hogy a kistestvérről jobban gondoskodtak szülei, miközben őt elhanyagolták.

A vádlott anyjával és élettársával szemben emiatt egyébként a gondozási kötelezettségük elmulasztása miatt kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt zajlik elkülönített eljárás.

A vádlott játék közben az udvaron lévő szennyvízakna fedelét levette, majd a kisgyermek kezét és lábát megfogta, és beledobta őt a színültig fekáliával megtelt derítőbe, visszarakta a tetőt, és még egy követ is rátett az aknafedőre.

Ezután nem szólt senkinek semmit a tettéről, hanem bement a lakásba.

A család órák múlva kezdte csak keresni az eltűnt kétévest, s mivel a cipőjét megtalálták az akna mellett, átkutatták a szennyíztárolót, ahol ráleltek az élettelen holttestre.

A gyermek halálát fulladás okozta, így csak akkor lehetett volna megmenteni, ha még azelőtt kimentik, hogy a feje elmerült volna.

Az ügyészség javítóintézeti nevelést indítványozott a letartóztatásban lévő fiatalkorúval szemben.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés