Belföld

A veszély ellenére sokan merészkednek nagy tavaink jegére

hirdetés

A Balatonon pórul is járt egy fiatalember, aki alatt beszakadt a jég, de a Velencei-tónál is sokan merészkedtek a jégre a hatóságok intelme ellenére.

A veszély ellenére sokan merészkednek nagy tavaink jegére

Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke a közösségi oldalán egy videóval hívta fel a figyelmet arra, hogy egyelőre nem érdemes a tavak jegére merészkedni.

A felvételen az látható, amint a partra igyekszik kikecmeregni egy fiatalember, aki alatt beszakadt a Balaton jege.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fsandoralexandre.bagyo%2Fvideos%2F4135764576455456%2F&show_text=0&width=267" width="267" height="476" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>

A Blikk szerint nemcsak a Balatonnál jelentek azonban meg sokan, de a Velencei-tónál is, ahol száz-kétszáz ember is a jégre merészkedett.

Noha egy rendőrautóból hangosbemondón figyelmeztették az embereket arra, hogy szabálysértést követnek el a jégen tartózkodással, többen nem tettek eleget a felszólításnak, és a tó jegén maradtak.

Később egy rendőrautó érkezett, az embereket pedig személyesen szólították fel a távozásra, aminek hatására ki is mentek a partra, de nem sokkal később aztán sokan ismét visszatértek a jégre.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés