hirdetés
Belföld

A vasúti megállókban sem kell már maszk

A MÁV is enyhített a maszkviselést érintő szabályokon, így a megállóhelyeken és állomásokon csak a zárt terekbe lépve kell majd felvenni a maszkot.

A vasúti megállókban sem kell már maszk
hirdetés

A közterületi maszkviselés eltörlésével párhuzamosan a MÁV is enyhített a korlátozásokon, méghozzá azzal, hogy mostantól nem kötelező a maszk viselése a MÁV és MÁV-HÉV, illetve a Volánbusz állomásainak és megállóhelyeinek szabad terein – írja a Blikk.

Ugyanakkor a vasúttársaság közleménye szerint változatlanul kötelező a maszkhasználat a vonatokon, a HÉV-járatokon és a Volánbusz járatain is, továbbá a zárt utasforgalmi helyiségekben is fel kell venni a maszkot.

Mindez tehát azt jelenti, hogy a nyitott peronokra vonatkozóan „törölték el” a maszkviselési kötelezettséget, így a járműveken és a zárt terekben még mindig kell az orrot és a szájat eltakaró maszkot viselni. Természetesen a 6 éven aluliak számára továbbra sem kötelező a maszkviselés, ahogyan eddig sem volt az.

A MÁV közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy a járműveken folyamatosan ellenőrzik a maszkviselésre vonatkozó szabályok betartását, s aki nem tesz eleget a szabályoknak, azt először figyelmeztetik, majd, aki esetleg továbbra sem hajlandó az együttműködésre, az 8 ezer forintos pótdíj kiszabásával, illetve az utazásból való kizárással nézhet szembe. Aki pedig még ezek után sem együttműködő, ahhoz rendőri segítséget is kérhetnek a járműveken dolgozók.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Markus Winkler)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés