hirdetés
Belföld

A téli szünet után még marad a digitális oktatás a középiskolákban

Ezt megelőzően még január 2-3-án minden nevelésben és oktatásban dolgozó ingyenes koronavírusteszten vehet majd részt, amint arról Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár az operatív törzs mai beszámolóján tájékoztatást adott.

A téli szünet után még marad a digitális oktatás a középiskolákban
hirdetés

Maruzsa Zoltán elmondta, hogy az általános iskolák és óvodák esetében a korábbiakhoz képest csökkent azok száma, ahol rendkívüli szünetet kellett elrendelni. Felidézte, a tanévben 10 942 oktatási helyből 4099 helyen kellett intézkedni, ami az intézmények 37 százaléka – így tehát az iskolák és óvodák 63 százalékánál nem volt szükség intézkedésre.

Mindez az államtitkár szerint arra utal, hogy sikeres a védekezés, aminek kapcsán köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett e munkában – számol be róla az operatív törzs sajtótájékoztatója alapján az InfoStart.hu.

Az államtitkár bejelentette továbbá azt, hogy a téli szünetet követően, január negyedikétől tantermi oktatás lesz a tervek szerint az általános iskolákban, miközben a középiskolákban még január 11-ig biztosan marad a digitális tanrend. Emellett továbbra is ellátják az iskolákat fertőtlenítőszerrel, valamint fenntartják a belépéskor történő hőmérés gyakorlatát is.

Maruzsa Zoltán elmondta, hogy a célzott tesztek azt mutatták, a 2 százalékos érintettség az országos átlagnak felel meg.

Továbbra is lesz lehetőség az oktatásban dolgozók ingyenes tesztelésére, s az érintetteket a téli szünet idején fogják értesíteni a részletekről.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés