hirdetés
Belföld

A szolnoki piacokon ismét vásárlási idősávot vezetnek be

Szolnok három piacán ismét idősávot vezetnek be a vásárlásra, melynek értelmében reggel 8 és délelőtt 10 óra között csak a 65 év felettiek vásárolhatnak az érintett piacokon.

A szolnoki piacokon ismét vásárlási idősávot vezetnek be
hirdetés

Szalay Ferenc polgármester tájékoztatása alapján az InfoStart.hu azt írja, hogy a helyi tapasztalatok szerint az idősávok tavaszi bevezetése akkor sokat segítette az idős emberek egészségének a védelmét, így azt a döntést hozták, hogy az önkormányzat által működtetett piacokon ismét életbe lép ez a korlátozás.

A polgármester szerint a reggel 8 órától délelőtt 10 óráig tartó, időseknek fenntartott sáv ellenére a fiatalabbaknak is megmarad a lehetősége a bevásárlásra.

Az intézkedést akkor vonják vissza, amennyiben a járványhelyzet országos, megyei, illetve városi alakulása ezt indokolja.

Jelenleg azonban Jász-Nagykun-Szolnok megyében a 4 ezerhez közelít a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma, s így feltehetőleg Szolnokon is komoly a helyzet, ráadásul feltehetőleg nem is minden esetre derül fény.

hirdetés

A mentők egyébként már folyamatosan végzik a teszteléseket, valamint egy külön felállított tesztpont is működik a városban.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés