Belföld

A szóbeliket is érintheti a koronavírus-járvány bedurvulása

A középiskolai szóbeli felvételiket is érintheti a koronavírus-járvány, hiszen több vidéki és budapesti középiskola is akad, ahol törölték a szóbeli vizsgákat, vagy éppen online szóbelit tartanak, netán FFP2-es maszk viselését teszik kötelezővé ezeken az alkalmakon.

A szóbeliket is érintheti a koronavírus-járvány bedurvulása
hirdetés

Az Eduline.hu állított össze egy érdekes körképet arról, hogy a jelenlegi helyzet hogyan érinti a magyar középiskolákban a felvételiket.

Idézték például a budapesti BKSZC Pogány Frigyes Technikum tájékoztatását, amely szerint az intézményben az a döntés született, hogy nem tartják meg a szóbeli felvételi vizsgát, hanem a felvételi rangsor a felvételizők hozott pontjaiból és az írásbeli felvételi tesztek eredményéből adódik össze.

hirdetés

A budapesti Arany János Technikum és Szakképző Iskolában és a törökbálinti Bálint Márton Általános Iskola és Középiskolában is lemondtak a szóbelik megtartásáról, s a törökbálinti intézményben a vizsgapontok mellett az iskolai jegyeket veszik számításba a rangsor elkészítésekor.

A szóbeli vizsgát ugyanakkor a nyelvi tagozatokon, a kéttannyelvű és a művészeti képzéseken meg kell tartani, így az érintett intézményekben alternatív megoldások után kell nézni, vagy a vizsga lebonyolítása során kell különös óvatossággal eljárni. Ahol pedig a szóbeliket már megkezdték, ott ezek törlésére nincs is már lehetőség. Viszont volt, ahol online folytak tovább a vizsgák. Megint máshol a szóbeli helyett inkább portfóliót kértek a jelentkezőktől.

Akad olyan iskola is, ahol FFP2-es hatékonyságú maszkot írnak elő a szóbeli vizsgán való részvételhez, valamint a szülőktől a gyermek egészségi állapotát igazoló dokumentumot kérnek. A maszkokat egyébként az érintett intézmény portáján meg is lehet vásárolni, tehát feltehetőleg ez senkinek nem okoz majd hátrányt a felvételinél.


hirdetés

További híreink
hirdetés