hirdetés
Belföld

A szervál után most fekete párduc kószálhat szabadon Magyarországon

A rendőrség közleményt adott ki, amelyben óvatosságra intett mindenkit, mivel úgy tűnik, valóban egzotikus nagymacska kószálhat szabadon Kiskunhalas környékén.

A szervál után most fekete párduc kószálhat szabadon Magyarországon
hirdetés

Ez érdekes módon nem az első olyan eset, hogy ismeretlen okokból egzotikus macskafélék egyedét látják kóborolni hazánkban: nemrég a Bükkben egy feltehetőleg korábban kedvencként tartott szervált fogtak be, amely végül legyengülve és a koronavírustól is meggyötörve elpusztult.

Ezúttal azonban sokkal veszélyesebb ragadozó járhatja a környéket Kiskunhalasnál. A rendőrség közleménye szerint arról érkezett állampolgári bejelentés hozzájuk, hogy egy nagy testű macskafaj egyedét látták a városban. A nagymacskáról egy biztonsági kamera felvételt is készített, s az elsődleges vizsgálatok alapján a felvétel valódi, a szakemberek véleménye pedig megegyezik abban, hogy fekete párduc szerepelhet azon.

A ragadozó alapvetően rejtett életmódot folytat, és nemcsak a macska, de akár a kutya- vagy kecskeméretű állatokat is képes lehet elejteni. Feltehetően kiszámíthatatlan a viselkedése, mivel eddig emberek között élhetett fogságban. Az állat akár nagy területek bejárására is képes.

A rendőrség és a társszervek a külterületen élőket folyamatosan tájékoztatják a párduccal kapcsolatos információkról, s kérik, hogy az emberek is szóljanak a térségben élő hozzátartozóiknak – kiváltképpen azoknak, akik nem használnak internetet.

hirdetés

A szakemberek által meghatározott helyszíneken technikai eszközöket is telepítettek.

A beérkezett több újabb bejelentés közül az egyik a ragadozóhoz köthető volt, és a megadott helyen – noha az állatot magát nem is – a rendőrök felleltek olyan nyomokat, amelyek feltehetőleg a párductól származtak.

A helybéli lakosságot továbbra is arra kérik, hogy ha információval rendelkeznek az állattal kapcsolatban, vagy látták, azonnal hívják a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságot a 06-76/513-356-os számon, vagy a 107, 112 központi segélyhívó számok valamelyikét.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Eelffica)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés