hirdetés
Belföld

A szerdára azonosított fertőzöttek száma meghaladta az 500 főt

Legalább az első oltását már 5 865 865 személy kapta meg, akik közül a második adag vakcinát 5 591 911, a harmadikat pedig 646 ezer ember vette fel.

A szerdára azonosított fertőzöttek száma meghaladta az 500 főt
hirdetés

A mai napra 501 új koronavírus-fertőzöttet igazoltak, amivel a járvány kezdete óta összesen 819 021 főre emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma. Kettővel, 30 143 főre nőtt az elhunytak száma, a gyógyultaké pedig 781 131-re, míg az aktív fertőzötteké 7 740-re emelkedett – derül ki a koronavirus.gov.hu oldalon megjelent tájékoztatásból.

Kórházban 406 koronavírusos beteget ápolnak, akik közül negyvenhatan vannak lélegeztetőgépen.

A közleményben felhívják a figyelmet arra, hogy az új megbetegedéseket a delta vírusvariáns okozza, amely az oltatlanokra jelenti a legnagyobb veszélyt. Őket így arra kérik, hogy regisztráljanak, és minél előbb vegyék fel az oltást.

Az oltás hatékony védelmet nyújt, hiszen a beoltottak alig 1 százaléka betegszik meg, s az ő esetükben az esetlegesen bekövetkező betegség lefolyása is jóval enyhébb. Aki továbbra sem kérte még az oltást, a vakcinainfo.gov.hu oldalon regisztrálva, majd az eeszt.gov.hu oldalon vagy a háziorvosnál időpontot foglalva megteheti ezt.

hirdetés

A héten az oltóorvosok továbbra is a második oltásokat adják be az iskolákban azoknak a diákoknak, akik év elején kapták meg az első adag vakcinát. A beoltatlan 12 év feletti tanulók is kérhetik egyúttal az első oltást.

Azok számára, akik valamiért a második adag vakcinát nem vették fel a megadott időben, már az időpontfoglalóban is mód nyílik arra, hogy időpontot kérjenek az oltásra. Számukra a rendszer automatikusan azt a típusú készítményt ajánlja fel, amelyikkel az első oltás történt.

A tájékoztatás szerint a parlament kedden tárgyal a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet 2022. január 1-jéig történő meghosszabbításáról, amit az tesz indokolttá, hogy a járvány továbbra is jelen van, és a delta variáns is terjed. A sikeres védekezés érdekében így fontos a gyors cselekvőképesség fenntartása.

(A borítókép forrása: MTI/Koszticsák Szilárd)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés