hirdetés
Belföld

A szennyvízminták Szolnokon még emelkedő tendenciát sugallnak

Az új koronavírusos fertőzöttek száma ezúttal 2000 fő alatt maradt, és a szennyvízmintákból nyert adatok alapján is főleg csak Szolnokon számítanak jelenleg emelkedő tendenciára.

A szennyvízminták Szolnokon még emelkedő tendenciát sugallnak
hirdetés

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy 1893 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, amivel 285 763 főre nőtt hazánkban a beazonosított fertőzöttek száma.

Meghalt 107, többségében idős, krónikus beteg, az elhunytak száma ezzel 7237 főre emelkedett. A gyógyultak jelenleg már 83 115-en vannak, míg az aktív fertőzöttek száma 195 411 fő.

Kórházban 7845 koronavírusos beteget ápolnak, akik közül 597-en vannak lélegeztetőgépen – írja az InfoStart.hu Galgóczi Ágnes tájékoztatása alapján.

A koronavírus örökítőanyagának jelenléte a szennyvízben arra utal, hogy Szolnokon emelkedik csak most a koncentráció, noha Egerben és Szombathelyen is átlag felüliek az értékek. Másfelé az országban csökken vagy stagnál a vírus örökítőanyagának szintje a szennyvízben.

hirdetés

Galgóczi Ágnes ezúttal is megjegyezte, hogy várják a 16 és 60 év közötti gyógyultakat vérplazma-donációra.

A negyvenkilencedik héten közel 8 ezren keresték fel az orvosukat influenzaszerű tünetek miatt, ám halmozódást még nem jelentettek sehol az országban, s jelenleg még van vakcina is az influenza ellen, hiszen az oltások csak 83 százalékát használták fel, és a 3 éven aluliaknak alkalmas oltóanyagból is csupán 36 százalék került felhasználásra eddig.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés