hirdetés
Belföld

A szállodahajó kapitánya már korábban is okozott hasonló balesetet

Áprilisban Hollandiában már gyanúsítottként vonták felelősségre egy hasonló baleset miatt azt az ukrán férfit, aki a budapesti hajóbalesetben érintetté vált szállodahajót vezette.

A szállodahajó kapitánya már korábban is okozott hasonló balesetet
hirdetés

Az ügyészség közleményéből emellett kiderült az is, hogy a fővárosi főügyész a Duna budapesti szakaszán történt vízibaleset ügyében 5 ügyészből, illetve alügyészből álló ügyészi ügyfeldolgozó csoportot hozott létre, amely csoport feladata jelenleg az, hogy elemezzék és értékeljék a nyomozó hatóságtól folyamatosan érkező adatokat.

A Dél-koreai Nagykövetség munkatársaival való kapcsolattartásra külön kapcsolattartó ügyészt jelölt ki a fővárosi főügyész.

A közleményben felidézték, hogy a gyanúsított letartóztatását előzőleg egy hónapra elrendelte a nyomozási bíró, valamint megállapították, hogy a hajóskapitány 15 millió forint óvadék letétele esetén nyomkövető eszközzel ellátva bűnügyi felügyeletbe kerülhet, ám az ügyészség fellebbezett az óvadék megengedése ellen.

Az EUROJUST magyar nemzeti tagján keresztül a Fővárosi Főügyészség hozzájutott ahhoz a hivatalos információhoz is, amely szerint a budapesti hajóbaleset ügyében gyanúsított kapitány volt annak a hajónak a kapitánya is, amely Hollandiában április elsején balesetet okozott. Abban az ügyben gyanúsítottként vonták felelősségre őt a holland szervek.

hirdetés

Az ügyészség elárulta azt is, hogy a szállodahajó kapitánya – a nyomozás adatai szerint – a fővárosi ügyben az ütközést követően adatokat törölt a telefonjáról.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés