hirdetés
Belföld

A sofőr elmondása szerint nem ő vezette a buszt a veronai baleset előtt

A sofőr tagadja, hogy ő vezette volna a veronai buszbalesetben érintetté vált járművet a tragédia előtt – mondta az ATV Híradónak az egyik áldozat hozzátartozója, aki szerint a buszvezető nem kért bocsánatot, zavarban volt, és nem érdeklődött a túlélők és családtagok helyzete felől sem.

A sofőr elmondása szerint nem ő vezette a buszt a veronai baleset előtt
hirdetés

A 2017. január tizennegyedikén bekövetkezett, tizenhét halálos áldozatot követelő balesettel kapcsolatosan az ATV.hu felidézi, hogy a magyar vizsgálat még tart, miközben Olaszországban büntetőeljárás kezdődött, és az autópálya mérnökség négy dolgozóját, valamint a buszvezetőt vádolták meg.

Az ATV Híradója szerint most az egyik áldozat nagybátyja – aki a sofőrt személyesen kereste fel, összesen egy órát beszélgetett vele – azt állította, hogy beszélgetésükkor a buszvezető végig zavarban volt, s tagadta, hogy ő vezette volna a buszt a baleset idején.

A buszvezetővel folytatott beszélgetéséről szólva a férfi elmondta, hogy szerinte abban az esetben, ha valaki a sérülései miatt nem emlékszik a történtekre, akkor is szembe kellene néznie a történtekkel, ugyanis a bizonyítékok „egyértelműen mutatják”, hogy a járművet ő vezette.

Hazánkban eddig csak a buszvezető háziorvosát hallgatták ki gyanúsítottként, s az áldozatok családtagjai értetlenül állnak az előtt is, hogy ennyi elhúzódott az eljárás, miközben kiderült például az is, hogy a buszon illegálisan felszerelt üzemanyagtartály volt, s hogy a buszvezető súlyos alvászavarral küzdött. Az atv.hu szerint a túlélők családtagjai is ügyvédhez fordultak, és évekig húzódó kártérítési perre számítanak.

A portál hozzáteszi, január 31-én emlékestet rendeznek a fővárosban az áldozatok emlékére.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés