hirdetés
Belföld

A rákospalotai tűzben elhunyt nagyszülők voltak a túlélő fiú gyámjai

Hétfőn hajnalban Budapest XV. kerületében kigyulladt egy ház, majd a helyszínre érkező mentők a tetőről egy segítségért kiáltó fiút hoztak le. A tűzben két idős ember – a fiú nagyszülei – életüket vesztetették, s utóbb kiderült az is, hogy feltehetőleg szándékos gyújtogatás okozta a tüzet.

A rákospalotai tűzben elhunyt nagyszülők voltak a túlélő fiú gyámjai
hirdetés

A rendőrök, miután valaki bejelentést tett hozzájuk erről, pár percen belül a helyszínre érkeztek, ahol levitték a tetőről a rémült gyereket. A Blikk szerint a fiú nagyapja volt az, aki a tetőre segítette az unokáját, az idős férfi azonban életét vesztette, ahogyan a nagymama is.

A lap szerint a fiúnak a nagyszülei voltak a gyámjai, így egyelőre nem tudni, hogy ezután hová fog kerülni.

A gyanú szerint a tüzet a velük egy háztartásban élő 51 éves M. András okozta, akit még aznap azonosítottak és elfogtak a rendőrök.

A tűzesetben teljesen leégett ház előtt egy másik épület is van, amelyben a tulajdonosok élnek, s a Blikk szerint a kigyulladt épületet azért engedték használni az Erdélyből érkezett idős párnak és unokájuknak, mert ők azt nem használták. Ugyancsak a hátsó házban élt az ötvenegy éves, szintén Erdélyből érkezett gyanúsított is.

hirdetés

Egyelőre nem tudni, hogy szándékosan, netán véletlenül okozott-e tüzet a férfi, ellenben szándékosságra utalhat az, hogy az eset után elmenekült a helyszínről, s Újpesten bujkálva fogták el őt. A rendőrség a tűzesettel összefüggésben több emberen elkövetett emberölés gyanúja miatt folytat nyomozást.

A tulajdonosok egyébként építési vállalkozók, így az ingatlan területén elég nagy volt a jövés-menés, és gyakran a munkások is a hátsó házban szálltak meg.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés