hirdetés
Belföld

A polgármesterek jelölik ki, mely közterületeken kell maszkot viselni

Orbán Viktor kedd esti interjújából kiderült, hogy a közterületeken is bevezetik a maszkviselést, azóta pedig elárulták azt is, hogy ez pontosan milyen települések mely közterületeire vonatkozik majd.

A polgármesterek jelölik ki, mely közterületeken kell maszkot viselni
hirdetés

Orbán Viktor kedden a közösségi oldalán is közölte, hogy a parlament megadta a rendkívüli felhatalmazást a hétfőn bejelentett szigorításokhoz, így megalkották a rendeleteket, vagyis a szabályok a mai nappal életbe lépnek. 

A miniszterelnök kedd este az M1 csatornán részletezte a szigorításokat, s szólt arról is, hogy kedd éjféltől a közterületeken is kötelezővé teszik a maszkhasználatot, ám akkor részleteket még nem árult el róla.

A kormány.hu oldalon ellenben az a tájékoztatás jelent meg a témában, hogy a maszkviseléssel és távolságtartással kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek, valamint a 10 ezer fősnél nagyobb lakosú települések egyes közterületein is kell majd viselni a maszkot.

Ezen területek kijelölése a polgármesterek feladata.

Ellenben a tájékoztatás szerint továbbra sem kötelező maszkot viselni sporttevékenység során, illetve parkokban és zöldterületeken.

A  tájékoztatás a Magyarország Kormánya Facebook-oldalon is megjelent:

Kedd éjféltől kötelező a maszkhasználat a közterületeken is.

Közzétette: Magyarország Kormánya – 2020. november 10., kedd


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés