hirdetés
Belföld

A legfontosabb információk a gyógyszertárak karácsonyi nyitvatartásáról

Ügyeleti rendnek megfelelően tartanak nyitva a karácsonyi ünnepek alatt az egészségügyi szolgáltatók, köztük a gyógyszertárak is.

A legfontosabb információk a gyógyszertárak karácsonyi nyitvatartásáról
hirdetés

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) közleménye alapján az MTI azt írta, hogy a december 24-én is nyitva tartó gyógyszertárak nem a szokásos pihenőnapi munkarendjük szerint, hanem általában 12 óráig biztosítják a gyógyszerellátást, míg december 25-én és 26-án az ügyeletes, valamint a 0-24 órás nyitvatartású és az ünnepnapokon is működő gyógyszertárakban lehet majd vásárolni.

A december 31-én szokásos hétköznapi vagy rövidített nyitvatartás szerint a gyógyszertárak délután kettő óráig lesznek nyitva, míg január elsején a 0-24 órás nyitvatartású, az ünnepnapokon is nyitva tartó, illetve az ügyeletes gyógyszertárak tartanak nyitva.

A gyógyszertárak betegforgalmi bejáratánál a legközelebbi folyamatosan nyitva tartó, illetve ügyeleti szolgálatot teljesítő patika nevét fel kell tüntetni annak címével, telefonszámával, illetve az ügyeleti/készenléti szolgálat kezdő és befejező időpontjával együtt.

Az OGYÉI honlapján is megtalálható az ügyeleti vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárak listája, méghozzá a https://ogyei.gov.hu/gyogyszertarkereso/ címen.

hirdetés

Az ünnepek közeledtével egyébként kiemelten fontos, hogy aki rendszeresen szed valamilyen gyógyszert, azt időben szerezze be, és tanácsos a váratlan helyzetekre való felkészülés is. A gyermekes családoknak például javasolják, hogy szerezzenek be időben láz- és fájdalomcsillapító szereket, továbbá ellenőrizzék a torokfertőtlenítő-, orrcsepp-, illetve köptetőkészleteket is.

(A borítókép forrása: pixabay.com / moakets)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés