hirdetés
Belföld

A külügyminisztérium szerint nem lett rablók áldozata egy magyar fotós Líbiában

Korábbi sajtóértesülések szerint egy magyar fotóst fegyveresek raboltak el Líbiában, a külügyminisztérium közleményében azonban mindezt cáfolja.

A külügyminisztérium szerint nem lett rablók áldozata egy magyar fotós Líbiában
hirdetés

Korábbi sajtóhírek szerint fegyveresek elraboltak egy magyar fotóst Líbiában. Az Index az esettel kapcsolatosan a LANA líbiai hírügynökség értesülésére hivatkozva azt írta, hogy a Szabó Gergely Hoang Viet nevű férfit profi fegyveresek fogták el vasárnap Tripoli központjában a River Hotel épületénél. A fotós állítólag már kijelentkezett a szállodából, amikor az eset történt, személyes tárgyakat nem hagyott hátra.

A lap a LANA beszámolójára hivatkozva azt írja, hogy a fotós egy videón is szerepel, amelyen az emberrabló szélsőségesek azt követelik tőle, mondja ki, hogy „Allah akbar”, majd egy másik felvételen mosolyogva, egy fényképezőgéppel a nyakában látható egy terepszínű ruhában lévő férfi mellett.

A Blikk ugyanakkor felfigyelt rá, hogy Menczer Tamás nemrég közösségi oldalán megosztotta a külügyminisztérium közleményét, amely szerint a magyar fotóst nem rabolták el. A közleményben leszögezik, hogy a külügyminisztérium információi szerint egy magyar fotóriporter szombaton a tripoli frontvonalon bombatámadás következtében megsebesült, majd Tripoli egy, a frontvonalhoz közeli kórházában sikeres műtéten esett át.

A tripoli Külügyminisztérium cáfolja az emberrablással kapcsolatos híreket.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés